Årsmöte

När Trampkraft har årsmöte arrangeras det tävlingar och utställningar vilket gör årsmötet till ett perfekt tillfälle att se och prova liggcyklar och andra muskeldrivna fordon.

Trampkrafts årsmöte 2012

En del av alla cyklar på årsmötet


Lördagen den 19 maj hölls Trampkrafts årsmöte 2012. Stort till tack Anders, Peter, David och alla andra Göteborgare för en väldigt trevlig dag med ett fullspäckat program!


Dagen började utanför Mölndals Tenniscenter klockan 10. Där finns det en rak och fin cykelväg som lämpar sig för 200 meter sprint. Peter Markusson hade ordnat med tidtagning och markeringar för ansatssträckan. Sju glada liggister ville vara med och tävla. Raskt cyklade vi iväg till starten och inväntade klartecken för start. Eftersom det var fint väder var det ganska livlig trafik på cykelvägen och funktionärerna fick ibland hejda förbipasserande. Till slut kunde vi börja och en efter en gav sig åkarna av. Endast en gång var funktionärerna tvungna att stoppa en tävlande pga hinder på banan men det visade sig att han i slutänden var snabbast. Grattis till David Erlandsson!

Resultatlista för 200 meter sprint 2012

PlaceringNamnCykelTidHastighet
1David ErlandssonFoxy 20/2012,8 s56,3 km/h
2Christian FasthRaptoBike Lowracer13,8 s52,2 km/h
3Lars-Erik EkmanRaptoBike Lowracer14,1 s51,1 km/h
4Bernt CarlbergRans Rocket14,3 s50,3 km/h
5Frederik Van De WalleThys Rowingbike14,6 s49,3 km/h
6Håkan Nilssonhembyggd 20/26 SWB OSS17,3 s42,1 km/h
7Leif NilssonHP Velotechnik Scorpion18,2 s40,0 km/h

Efter sprinten bar det av till årsmöteslokalen med ett stopp för inköpande av lunch. Själva lokalen var Citroënklubbens lokal i Mölndal vilket kändes väldigt passande. Är det någon bil som kommer i närheten av liggcykelns bekvämlighet och missförstådda storhet så är det Citroën. Här började de som inte kommit till tävlingen sluta upp inför själva årsmötet. En av dessa var Karl Krupke från Karls Liggcyklar som hade med sig inte mindre än fem stycken Challenge liggcyklar och trikes för provcykling.

Årsmötet avlöpte utan problem tack vare Anders Drougges ordförandeskap och styrelsen fick förnyat förtroende. En veteran i föreningen valde att avsäga sig sitt styrelseuppdrag och därför tackar vi Henning Wright för lång och trogen tjänst. Istället valdes en relativt ny men aktiv medlem in och det är med stor glädje vi välkomnar Lasse Johansson till styrelsen!

Ett par av de frågor som avhandlades på mötet var:

- Sweden Bike Expo: mötet beslutade att föreningen bör ställa upp på mässan Sweden Bike Expo men att vi ska försöka få till ett samarbete med Cykelfrämjandet.
- Cykelkläder: mötet beslutade att satsa på tre plagg, kortärmad tröja, korta hängselbyxor och en vindjacka. Designen blir densamma som den gamla liggister.org tröjan men med nya loggan och texten trampkraft.se.
- Medlemmar: antalet betalande medlemmar har minskat stadigt de senaste åren. Mötet beslutade att ge den nya styrelsen i uppdrag att starta en värvningskampanj bland befintliga medlemmar.
- SM i liggcykel: mötet gav Leif Nilsson i uppdrag att kontakta CK Hymer för att se om vi kan delta i Roxen runt. Om vi får klartecken kommer det att hållas ett SM i liggcykel 2012 den 26 augusti i Linköping.
- Folder: en folder att delas ut till intresserade ska tas fram av Christian Fasth och Anders O Blomberg. Foldern ska finnas att ladda ner från hemsidan.
- Hemsidan: förslag på tillägg till den nya hemsidan gällde bl a en direktknapp för att ansöka om medlemskap, automatisk koppling mellan hemsidan och Facebook och ett samarbete med Cykelguiden. Christian Fasth tittar på hur detta skulle kunna genomföras.
- Lånevelomobil: Frederik Van De Walle kommer eventuellt köpa in en velomobil som skulle finansieras med reklam. Denna skulle sedan kunna lånas ut gratis till föreningen för provkörning och som dragplåster vid utställningar. Mötet var positivt till förslaget och såg fram mot ett förverkligande.

Efter avslutat möte var det fika och cykelutställning/provning. Här hade David Erlandsson ordnat med kaffe och hembakta bullar och mackor. Lars-Erik Ekman hade också bakat en massa bullar och Mikael Möller hade bakat kladdkaka till stor förtjusning. Även antalet cyklar för provkörning väckte förtjusning och där hade vår hedersordförande Mats Segerlid tagit med flera roliga cyklar.

När alla var nöjda med fika och provkörning var det dags för hyggetur (danskt uttryck för trevlig tur i lagom tempo). Turen hade rekats av Mikael Möller som även gjort fina kartor om någon skulle halka efter. David tog täten och förde oss först väster och sedan söder ut på en gammal banvall. Tempot var lite över hygge men alla hängde med och det var bara glada miner. För att hinna tillbaka i tid vände vi i förtid och passa på att stanna för en hamburgare på vägen.

Tillbaka i möteslokalen möttes vi av Jan Carlson, nybliven ordförande för Cykelfrämjandet. Han höll ett intressant föredrag om den förändring som CF genomgått de senaste åren. Trampkraft har sedan ett par år ett nära samarbete med CF och detta kommer att fortsätta. Kvällen fortsatte med att Krister Spolander berättade om regeringens cyklingsutredning där Trampkraft är med. Till sist visade Frederik Van De Walle bilder från Spezi som han och Krister Spolander besökt. Här någonstans började det tidsschema som hållit så bra hela dagen spricka och diskussionerna om alla roliga, snygga och konstiga cyklar från Spezi varade länge och väl.

Nästa år är det årsmöte i Linköping. Välkomna alla gamla och nya medlemmar! (och givetvis ickemedlemmar, alla är välkomna)

Christian Fasth
ordförande Trampkraft

Vill du se fler bilder från årsmötet kan du besöka vår Facebook sida: www.facebook.com/Trampkraft